Beseda s absolventem

V úterý 19. března proběhla na naší škole již druhá z besed s absolventy, které se konají v rámci oslav 100. výročí založení gymnázia v Ivančicích.

Její téma bylo blízké především těm mladším: Digitální hry už nejsou jen zábavou podivínů. Hostem byl tentokrát hlavní producent festivalu Gamer Pie a 2D grafik v Bohemia interactive Mgr. Jakub Špiřík. Seznámil posluchače s médiem digitálních her, ukázal souvislost s dalšími populárními médii, jako je např. film, seriál apod. Nechyběla ani část, ve které zazněl návod na to, jak si jednoduše vytvořit svou počítačovou hru. Na závěr podal zasvěcené informace o českém herním průmyslu a doporučení a tipy, jak se do herního průmyslu zapojit. Beseda byla doprovázena prezentací a ukázkami nejen z her samotných, ale i z jejich přípravy – např. natáčení hudby velkými orchestry atd.

A protože Jakub studoval Fakultu informatiky Masarykovy univerzity, mohl zájemcům předat i své zkušenosti ze studia.

I druhá beseda se setkala s dobrým ohlasem, takže vás všechny můžeme pozvat na besedu další, která nese název Manažerem v nadnárodní společnosti a bude se konat 9. dubna 2019. Hostem bude ředitel brněnského závodu Siemens Industrial Turbomaschinery Ing. Erik Feith, MBA.

PhDr. Milena Špiříková